Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech
Hamarosan bárhol lehet robogót bérelni és leállítani a főváros utcáin, ahol csak akarjuk.
 
Il sera bientôt possible de louer un scooter n’importe où et le restituer où on le souhaite dans les rues de la capitale. 
 
 
A Velib 2007-es és az Autolib 2011-es  beindítása után jöhetnek a robogók. Várakozva az önkormányzati szolgáltatásra, a "CityScoot" kézbe vette az ügyet. Június 30-tól 70 robogót állít forgalomba, hogy a felhasználók teszteljék.
 
Après le lancement de Vélib en 2007 et d’Autolib en 2011, place aux scooters. En attendant un service de la mairie, l’entreprise privée  "CityScoot" a pris les devants. 70 de ses scooters vont être mis en place dès le 30 juin afin d’être testés par les utilisateurs.
 
 
Ha a kísérlet sikerrel zárul, akkor 1000 robogó lesz elérhető 2016. januárjától. Nyilvánvaló, hogy ez messze elmarad a 12.897 fővárosban keringő bicajtól. De az új szolgáltatás fontos eszköz lehet: a felhasználók a város bármely pontján felpattanhatnak rá és ott hagyhatják, ahol éppen jól esik.
 
Si l’expérience est concluante, ce sont 1.000 scooters qui seront mis à la disposition de tous, à partir de janvier 2016. Evidemment, on restera encore très loin des 12.897 Vélib qui circulent dans la capitale. Mais le nouveau service présente en revanche un atout de taille : les bénéficiaires peuvent prendre et restituer les scooters à n'importe quel endroit dans la ville.
 
Forrás: L'observateur
Fordítás: P.E.

Hozzászólás (Facebookkal)

Ismert bűnözőt szöktettek meg helikopterrel egy francia börtönből – közölte az AFP hírügynökség a...
„Franciaország magyarországi nagykövete támogatja Orbán Viktort" címmel jelent meg a Mediapart...
Többek között homoszexuális, transzvesztita fekete táncosokkal mulatott a Zene Ünnepén Emmanuel...
C'est voté. Le Parlement hongrois rend l'aide aux migrants passible de poursuites pénales. Et de...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Qui va encore nous faire croire que le livre est mort, tué par internet? Rassurez-vous, le livre...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó