Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Vetélytársként tekint Michelle Obamára és más first ladykre Carla Bruni, a francia elnök felesége, legalábbis a divat területén. A napokban debütált honlapján górcső alá veszi riválisai megjelenését, természetesen úgy, hogy közben saját imázsának népszerűsítéséről sem feledkezik meg.

Carla Bruni hivatalos honlapja hétfőn debütált. A Daily Mail szerint a website igazából azt a célt szolgálja, hogy a francia first lady "nemzetközi szexszimbólum" imázsát építse. A honlap a hatalmas érdeklődés miatt nem mindig működik megfelelően.

A 41 éves politikusfeleség megemlékezik híres fotósorozatáról a Vanity Fair magazinban, és azt is megemlíti, hogy szépségét Jackie Onassiséhoz, John F. Kennedy egykori egyesült államokbeli elnök feleségéhez hasonlították.

Bruni természetesen nem foglalkozik a honlapján híres expartnereivel, akik között Mick Jagger, Eric Clapton és Laurent Fabius, korábbi francia miniszterelnök is szerepel. Nem ír semmit kilencéves fiáról, Aurelienről sem...

A honlapról kiderül az is, hogy Bruni szívesen száll versenybe "kolléganőivel", ha külső megjelenésről van szó.

Legnagyobb "ellenfele" a divat területén Michelle Obama. Megemlítette azt is, hogy a Vanity Fair beválasztotta Michelle Obamát a tíz legjobban öltözött nő közé.

A francia first lady másik riválisa a spanyol Letizia hercegnő. Az arisztokrata divatikon valószínűleg komoly kihívásnak számít, mert a Times Online szerint a hercegnő az idén májusban megelőzte Brunit a legjobban öltözött európai hölgyek versenyében. Letizia hercegnő ugyanis nyugodtan hordhat magas sarkút (férje ugyanis nem alacsonyabb nála), és egy ruhát többször is felvesz.

Egy áprilisi madridi látogatás Bruni szerint kitűnő alkalom volt arra, hogy szemügyre vegye a first ladyk stílusát. "A találkozó egy szépségverseny volt Michelle Obama, Princess Letizia egykori újságíró és Carla Bruni egykori topmodell között" - írta a honlapján az egykori szupermodell. A francia first lady górcső alá vette vetélytársai Christian Louboutin cipőit és a Azzedine Alaia ruháit is.

Carla Bruni említést tesz még Sarah Brownról, a brit first ladyről is. Ms. Brown valószínűleg nem számít komoly ellenfélnek a divat területén, ugyanis csak néhány megjegyzés erejéig méltatja, és akkor sem a stílusáról van szó.

Bruni természetesen nem foglalkozik a honlapján híres expartnereivel, akik között Mick Jagger, Eric Clapton és Laurent Fabius, korábbi francia miniszterelnök is szerepel. Nem ír semmit kilencéves fiáról, Aurelienről sem, akinek apja egy Raphael Enthoven nevű filozófiaprofesszor.

(deluxe.hu)

Que ce soit sur les bords de la Seine ou du Danube, voici une rentrée dont ne se plaindront pas...
Le 6 octobre: voilà une date qui n ´ évoquera probablement pas grand chose pour la majorité de nos...
Au lendemain de la Guerre, une célèbrité aurait, paraît-il, déclaré: ”J´aime tellement l´Allemagne...
Les mélomanes et amateurs d ´ opéras le savent bien: la turquerie fut un genre tr è s en vogue en...
Comme l ´ on sait, le Trois septembre marque l ´ anniversaire de la déclaration de guerre à l ´...
Pour terminer l´été en beauté et célébrer ensemble les premiers beaux jours de l´automne, rien de...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó