Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Rebâtissons ensemble – Építsük újjá együtt

A párizsi Notre-Dame tűzesete óta a környékbeli kereskedők soha nem adtak el annyi kulcstartót, figurát és fotót a katedrálisról, amelynek huszártornya lángok martalékává vált.

Franck Gosselin szuvenírboltja kőhajításnyira van a Notre-Dame-tól. Egy hét alatt megháromszorozódott az értékesítés. A székesegyház képeslapjai és panorámaképei elfogytak a raktárból.

Az üzlet tulajdonosa csak Franciaországban készült tárgyakat értékesít. Többek között a képen is látható pólót, amelyet a tűz után terveztek és dobtak piacra az "Építsük újjá együtt" felirattal.

A 17,5 eurós pólókból 5 euró a Fondation du patrimoine kasszájába kerül. : "Úgy gondoltuk, tennünk kell valamit a Notre-Dame-ért. Mi nem tudunk csillagászati összegeket adni, mint az Arnault vagy a Pinault, ezzel a kevéssel segítjük a székesegyház felújítását."

Bár néhányan profitálnak a Notre-Dame körüli balszerencsés eseményekből, sok kereskedő aggódik jövője miatt. A katedrálist évente közel 14 millióan látogatták, az újjáépítés viszont hosszú időt vesz igénybe.

Source: franceinter

Le Lycée français de Budapest recrute pour la rentrée 2019 des professeurs en Hongrois Langue...
• Francia és orosz nyelvtanárként 24 évig oktattam és vizsgáztattam az ELTÉ-n.
Felkerült az internetre Goztola Krisztina Les recherches continuent – Engedj el! című kisfilmje.
Hamarosan egész Franciaországban betiltják az elektromos rollerezést a járdákon. - La circulation...
S´il a manifesté son génie dans pratiquement tous les genres, de la musique instrumentale à la...
La fête du muguet – A gyöngyvirág ünnepe
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó