Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Sondage avant les Elections européennes – Felmérés az európai választások előtt

L'Europe ne fait plus rêver les Français, selon un sondage Odoxa-Dentsu consulting pour Le Figaro publié jeudi 4 avril.
Ils sont en effet 29% à estimer que la construction européenne constitue "une source d'espoir". Ils étaient 61% à penser cela en 2003 lors d'une enquête similaire. Pour autant, l'Europe ne constitue pas non plus une source de crainte, avec 31% des personnes interrogées qui pensent cela.

  • Egy április 4-i felmérés szerint, amelyet az Odoxa-Dentsu adott át a Le Figaronak, Európa nem ábrándoztatja többé a franciákat.
    A megkérdezettek mindössze 29°%-a látja, hogy Európa a remény forrása. Egy 2003-as hasonló felmérésben ez 61% volt. Ugyanakkor a válaszadók 31%-a szerint nem is a félelem forrása.

Il ressort donc de ce sondage que l'Europe laisse désormais les Français relativement indifférents. Une majorité relative des personnes interrogées, 40%, trouve que l'Europe ne constitue ni une source d'espoir, ni une source de crainte.

  • A felmérésből az is kiderül, hogy Európa viszonylag közömbösnek tartja a franciákat. A megkérdezettek viszonylagos többsége, 40 % úgy gondolja, hogy Európa se a remény, se nem a félelem forrása.

L'Europe est par ailleurs jugée inefficace dans tous les domaines testés dans cette enquête d'opinion. Inefficace dans la lutte contre le terrorisme pour 56% des personnes interrogées, pour l'environnement (71%), pour l'emploi (80%), pour l'immigration (82%) et pour la fiscalité (82%).

  • Minden közvélemény-kutatásban vizsgált területen, Európát hatástalannak tartják. A válaszadók 56%-a véli eredménytelennek a terrorizmus elleni küzdelemben; 71%-a a környezetvédelemben; 80%-a a foglalkoztatásban; 82%-a a bevándorlásban és 82%-a az adózásban.

Par ailleurs, l'enquête montre que le Brexit inquiète les Français. 62% des personnes interrogées estiment en effet que l'Europe sortira plutôt affaiblie par la sortie du Royaume-Uni. Ils sont 37% à dire que l'Europe sera plutôt renforcée par le Brexit.

  • Emellett a felmérés azt mutatja, hogy a Brexit aggasztja a franciákat. A válaszadók 62%-a úgy véli, hogy az Egyesült Királyság kilépése miatt Európa meglehetősen gyengülni fog. Mindössze 37% gondolja, hogy a Brexit erősíteni fogja Európát.

Source : francetvinfo

Quand le sourire sert à masquer une profonde tristesse. – Amikor a mosoly egy mély szomorúság...
Tűz ütött ki a párizsi Notre-Dame székesegyházban hétfő este.
Tűz ütött ki a párizsi Notre-Dame székesegyházban hétfő este.
Sur les quelque vingt-deux oeuvres lyriques - operas serias, opéras bouffes, singspiels, drames -...
A francia nyelvben nagyon sok kifejezést találunk a „mettre” igével.
Részletes program a kattintás után!
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó