Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Franciaország egy új programon dolgozik.

Franciaország egy új programon dolgozik, amivel célzottan a használt elektromos autók vételét ösztönöznék. A terv szerint a francia állam járművenként ezer euró támogatást nyújtana – derült ki a közlekedési miniszter, Jean-Baptiste Djebbari nyilatkozatából.

Információink szerint az újonnan bevezetett 1000 euró összegű támogatás kizárólag a teljesen elektromos meghajtású használt autók vásárlásakor jár, és ami igazán érdekes: állítólag semmilyen feltétele nincs a felvételének, mindenféle kikötés nélkül bárki hozzáférhet az országban. Mivel a használt villanyautók állami támogatása rendkívüli módon fellendítheti az elektromobilitást, különösen a külföldi importból táplálkozó Magyarországon, mi is többször kitárgyaltuk már ennek megvalósításának bonyodalmait és hátulütőit.

Európában elsőként Hollandiában vezették be ezt az ösztönzőt, ott 2024 végéig 2000 euróval lehet csökkenteni a másodkézből vásárolt villanyautó árát, ám meg van szabva, hogy a tulajdonos 3 évig nem adhatja el az autót, a lízingszerződés pedig 4 évre szól, abból a célból, hogy ne lehessen folyamatos adás-vétellel többször felhasználni a kedvezményt. Nem lenne meglepő, ha hamarosan a franciák is pontosítanák a részleteket.

A közlekedésügyi miniszter egy 100 milliárd eurós gazdaságélénkítő csomagról beszél, melyből 2 milliárd euró kizárólag „tiszta autók” számára lett elkülönítve, nem tudni viszont, hogy mekkora keret jut csak az új támogatásnak. A döntéshozók a napokban írták alá az úgynevezett Objectif 100,000 bornes chartát is, mely százezer nyilvános töltőpont kiépítését célozza 100 millió eurós büdzsével, a korábbi ütemtervnél sokkal gyorsabban, 2022 helyett 2021 végére.


Forrás: villanyautosok

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó