Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Szubjektív

Ahogy a címe is mondja, ez egy vélemény blog. Ha egyetértesz, oszd meg, ha nem, szólj hozzá!

Indíts te is blogot a francianyelv.hu-n!

Hadja Lahbib algériai származású belga külügyminiszter (b) és marokkói kollégája Nasser Bourita

Belgium úgy véli, hogy a Marokkó által 2007-ben előterjesztett autonómiaterv "jó alap a felek által elfogadott megoldáshoz" a Szahara-kérdésben.

Kép a francia Cécile Kohler és Jacques Paris televíziós „vallomásáról”. IRNA/twitter Abas Aslani

Cécile Kohler és Jacques Paris, a Teherán által május óta fogva tartott két „szakszervezeti aktivista” egy videóban azt állítja, hogy a francia DGSE ügynökei.

Jair Lapid izraeli külügyminiszter (jobbra) megnyitja Izrael összekötő irodáját a marokkói Rabatban 2021. augusztus 12-én Mohcine Jazouli marokkói külügyminiszter-helyettes (középen) és Meir Cohen szociális jóléti miniszter (balra) társaságában. (Credit: Shlomi Amsalem/GPO)

Izrael marokkói nagykövete, David Govrin augusztus elején szerződést írt alá arról, hogy a marokkói Rabatban állandó izraeli nagykövetséget építenek.

Macron, Scholz et Draghi à Kiev. Ils ne placent pas les intérêts de leur peuple et de leur État au-dessus du jeu géopolitique.

Les compétences des dirigeants actuels d'Europe occidentale ne sont pas à la hauteur des défis auxquels l'Europe est confrontée.

Le président américain Joe Biden lors d'une allocution à la Maison Blanche, le 3 février 2022. Crédit: Saul Loeb / AFP

Joe Biden amerikai elnök kihirdette a költségvetési törvényt, amely az amerikai minisztériumok között osztja el a finanszírozást. A törvény magába foglalja a Washington által nyújtott külföldi segélyeket is.

Inauguration de Bayt Dakira à Essaouira, en janvier 2020. Crédit: Mohamed Maradji

A Marokkói Héber Jogi Tanulmányok és Kutatások Központja, a Ben-Gurion Egyetem (BGU, Izrael) és a Kanadai Szefárd Szövetség március 14-én az essaouirai Bayt Dakirában egyetértési nyilatkozatot írt alá a zsidó örökség mint a marokkói kultúra alkotóelemének kutatása terén végzett kutatások előmozdításáról.

Nasser Bourita Marokkó külügyminisztere

A marokkói külügyminisztert, Nasser Bouritát az Afrika csúcson, Addisz Abebában kérdezte a France24 és az RFI.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó